Till er som röker

Alla vet ju redan hur farligt det är för kroppen och folket i din omgivning om du röker så det behöver jag inte ta upp här. Men dessa saker tror jag inte många vet.
Engligt forskare. Att ta en cigarett lugnar inte nerverna, vilket många kanske tror. Tvärtom - genom att fimpa för gott minskar man också stressen. Den som varit rökfri i ett år är mindre stressad än den som förtsätter röka. Att vara beroende av cigaretter är stressframkallande i sig.
Dessutom sparar en arbetsgivare 5 miljardet kronor om året på att personalen röker mindre. rökare är sjukskrivna oftare och tar fler pauser i arbetet än vadd en icke-rökare gör.
Så fimpa cigaretten och starta ett hälsosammare liv.
Allmänt
När man röker tobak suger man i sig tusentals giftiga ämnen. Rökning kan leda till olika skador och sjukdomar, och ungefär varannan person som röker dör tidigare än vad han eller hon hade gjort utan rökning. Dessutom är tobak dyrt, och kan göra att man får finnar, sämre kondition och mindre sexlust. I röken från en tänd cigarett finns ungefär 4000 kemiska ämnen, många av dem kan ge cancer.
Det som står över tror jag att många känner till men dessa saker som står här nere tror jag inte många vet.
Engligt forskare:
Att ta en cigarett lugnar inte nerverna, vilket många kanske tror. Tvärtom - genom att fimpa för gott minskar man också stressen. Den som varit rökfri i ett år är mindre stressad än den som förtsätter röka. Att vara beroende av cigaretter är stressframkallande i sig.
Dessutom sparar en arbetsgivare 5 miljardet kronor om året på att personalen röker mindre. rökare är sjukskrivna oftare och tar fler pauser i arbetet än vadd en icke-rökare gör.
Så fimpa cigaretten och starta ett hälsosammare liv för både dig själv och folket i din omgivning.

Kommentarer
Postat av: rökare

Jag kommer förtsätta röka även om du skrivit detta !

2011-06-16 @ 13:58:40
Postat av: Emma Andersson Paananen

ja det är ditt liv :)

2011-06-17 @ 12:46:23
URL: http://emmapaananen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
emmapaananen -